Hitri kontakt

Razvojna Agencija ROD

Dejavnosti

RAZVOJ PODEŽELJA

- Podpora občinam, krajevnim in vaškim skupnostim pri pripravi vlog na javne razpise; informiranje, svetovanje,
- obveščanje in informiranje različnih ciljnih na podeželju skupin o možnostih pridobivanja nepovratnih sredstev,
- koordinacija Projektnega sveta Vipavske vinske ceste,
- izvedba usposabljanj za različne ciljne skupine,
- koordinacija in soorganizacija prireditve Okusi Vipavske,
- izvajanje različnih razvojnih projektov na podeželju s pomočjo sredstev mednarodnih EU programov,
- sodelovanje z ostalimi strokovnimi službami, kot npr. Kmetijsko gozdarskim zavodom Nova Gorica in njegovimi kmetijsko svetovalnimi službami pri pripravi in izvedbi projektov za različne ciljne skupine,
Upravljanje Lokalne akcijske skupine Zgornje Vipavske doline in Komenskega Krasa (strokovna in administrativna podpora LAS- u ter vloga finančnega organa LAS).

 

ČLOVEŠKI VIRI

- Regijska štipendijska shema Goriške statistične regije
Kot partner sodelujemo v projektu, katerega namen je povezati podjetnike in dijake oz. študente, ki se bodo po končanem šolanju/študiju zaposlili na območju regije ali drugače pomembno vplivali na razvoj v območju, iz katerega prihajajo. Del štipendije sofinancira država (Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije), s čimer je podjetjem omogočeno lažje pridobivanje potrebnega kadra.
- promocija tehničnih poklicev
Za učence 8. razredov lokalnih osnovnih šol organiziramo skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ajdovščina delavnice, na katerih si učenci ogledajo nekaj kratkih filmov o poklicih, ki se smatrajo za deficitarne v našem okolju, učenci pa obiščejo tudi po dve podjetji.
- informiranje in svetovanje glede možnosti pridobitve certifikata o NPK
- organiziranje in izvajanje delavnic za različne ciljne skupine

PODJETNIŠTVO

V Razvojni agenciji ROD Ajdovščina skrbimo tudi za razvoj malega gospodarstva v občinah Ajdovščina in Vipava. Vsem pravnim in fizičnim osebam nudimo strokovno pomoč ali  pa posredujemo pri iskanju specialistov iz posameznih področji poslovanja.  Da bi čim lažje in čimbolj učinkovito nudili pomoč podjetjem, oblikujemo bazo podatkov o podjetjih v omenjenih občinah, ki jim redno posredujemo informacijske pakete (pripravi jih SPIRIT Slovenija - Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma) ter druge informacije lokalnega in regionalnega značaja. Razvojna agencija ROD Ajdovščina deluje tudi kot Vstopna točka VEM, na kateri je možno brezplačno registrirati podjetje - s.p. in/ali enostavni d.o.o.

 

PODROČJE REGIONALNEGA RAZVOJA  

Za izvajanje splošnih razvojno pospeševalnih nalog v regiji in zagotavljanje strokovne, tehnične in administrativne podpore za delovanje Sveta regije in Regionalnega razvojnega sveta skrbita Severnoprimorska mrežna regionalna razvojna agencija (MRRA) in Kolegij direktorjev MRRA. Severnoprimorska mrežna regionalna razvojna agencija deluje kot mreža štirih lokalnih razvojnih agencij, v katero so vključene naslednje razvojne agencije:
- Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine,
- RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica ,
- PRC Kobarid – Posoški razvojni center Kobarid,
- ICRA d.o.o. Idrija – Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija.

Agencije so med seboj enakopravne in delujejo na principu projektnega sodelovanja in mrežnega vodenja, kar pomeni, da si izmenjujejo vodenje vsaki dve leti. V vlogi regionalne razvojne agencije je ključna naloga posamzen agencije strokovna in administrativna podpora Svetu regije pri izvajanju regionalnega razvojnega programa in pri reševanju ostalih perečih problematik, ki se tičejo celotne regije. Vsaka izmed agencij pa je stalno zadolžena za koordiniranje enega izmed področij izvajanja regionalnega razvojnega programa:
- podeželje – Razvojna agencija ROD,
- človeški viri in Sklad dela – Posoški razvojni center (PRC),
- okolje, prostor in infrastruktura – Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija (ICRA),
- gospodarstvo in turizem –RRA Severne Primorske.

Trenutno vodi MRRA Posoški razvojni center, s 1.1.2016 bo vodenje prevzela Razvojna agencija ROD. Več... 

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.